POLLYMUFFINS

 

Muffins för alla gottegrisar!

-8 stora eller 12 små

 

 

Muffins för alla gottegrisar!

 

-8 stora eller 12 små

 

 

Färdigt på: 35 min

 

Ingredienser

 

150 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tskbakpulver
1 nypa salt
1 påse Polly

 

Gör så här

 

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

 

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det blir poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

 

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.

 

4. Stick ner några Polly i varje form.

 

5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

 

      

Äppeldricka

 

3L kokt avsvalnat vatten, 3L äpplen, 1,5 tsk citronsyra, 0,5 tsk natriumbenzoat och lite socker.

 

Skär äpplena i småbitar och lägg bitarna i en hink. kärnhus och skal ska vara med. Lös upp cirtonsyran och natriumbenzoatet i en kopp med vatten. Tips! Värm vattnet så löser sig natriumbenzoatet lättare. häll vattnet i hinken och rör om. Låt stå i tre dygn. Rör om då och då. Dag fyra, sila bort äppelbitarna, häll upp i flaskor. Om du dricker det dag fyra, söta drickan med socker. Söta inte den dricka som du fryser in, utan när du tinat den. Kom ihåg, fyll inte flaskorna som ska i frysen ända upp, vätskan sväller vid frysning