För er som ska till sälen under sportlovet, här har ni en fin väderprognos!

Väderprognos, V.9

Sälen:

Måndag: 4- och snöfall.

Tisdag: 3+ mycket sol.

Onsdag: 2+ mycket sol

Torsdag: 3+ sol och lite molnigt

Fredag: 2+ molnigt

Lördag: 2+ molnigt

Söndag: Vet vi inte.

Ft. Anton

R.I.P Järpis <3 R.I.P Järpis <3

Annorlunda upplevelse på So-lektion

Av: Madde, Lovisa, Fatime & Cissi, 9D

Idag (6/10-11) skedde en ovanlig olycka när klass 9d hade sin SO-lektion.

Det var en helt vanlig SO-lektion när en stenliknande sak flög in i fönstret i sal C223, här på Smedbergsskolan, Vansbro.

Det lät som ett kraftigt stensskott, men av alla Sveriges fåglar så var det en järpe. Alla elever i 9d flög upp ur stolarna och tittade mot fönstret , där de två skräckslagna tjejerna satt. Hon som satt närmast det krossade fönstret fick syn på massa fjädrar flyga runt utanför det krossade fönstret och utbröt i förvånat skratt:

- Det var nog en fågel!

Alla rusar iväg till fönstret och där stod en liten okänd, chockad och förskräckt pojke som pekade mot fågeln. 9D tittar ner mot fågeln som rörde på sig. Sedan kom en lärare och tog fågeln. Då såg eleverna att nacken var bruten.

Läraren, som har försökt jaga järpar hela sommaren, tog med sig fågeln hem.

Friendsdagen på Skansen den 3 maj 2011

Tidigt på morgonen, närmare bestämt kl. 05:50, startade resan för Smedbergsskolans Friendsare mot Skansen i Stockholm. Resan tog sin början i Äppelbo och den siste resenären steg på kl. 07.30 i Borlänge. Det var en kall och ruggig morgon, vädrets makter verkade inte vara på vår sida denna tidiga morgon. Men man vet aldrig, vädret kan slå om fort. Tyvärr blev det inte så för vår del, men vilken härlig dag det ändå blev. Det var 33 förväntansfulla Friendsare, med hopp om en regnfri dag som for mot huvudstaden.

Första stoppet blev i Sala, en lätt frukost intogs på stående fot, snabbt, eftersom det var regnigt och kallt. Nästa stopp var slutmålet för resan, Skansen. Väl där lyste solen med sin frånvaro, men det var i alla fall uppehåll!!

Vi samlades innanför entrén, fick ett fint Friendsmärke, en karta över området och en lätt lunch att äta senare. Med både förmaningar och uppmaningar om att prova så många stationer som möjligt, gav vi oss iväg i små grupper på upptäcktsfärd.

Det fanns 21 stationer att besöka, vid några fick man information om företag plus en gåva och vid andra prova på olika övningar och lekar. De som fick lust, var välkomna att besöka djuren som bor på Skansen.

Dagen avslutades med en show, diverse artister uppträdde som September, Swingflye, Christoffer Hiding och Tove Styrke. Måns Zelmelöw sjöng och presenterade artisterna under Showen. De delade ut priser och stipendier till Friendsskolor och Friendsare.

Trots en tidig morgon, kallt och regnigt väder samt en sen hemkomst, var det en givande och rolig dag. Friendsarna på Smedbergsskolan tyckte, trots vädret, att det var kul att få gå runt med kompisarna och skratta och ha skoj. Några hann med alla 21 stationer medans andra hann med några stycken plus djurparken. Otroligt kul att få se/träffa så många Friendsare från Sveriges alla hörn, på ett och samma ställe. Några har fått en annan syn på detta med att vara Friendsare och ny inspiration till Friendsarbetet. Avslutningsvis vill vi säga, inga sura miner bara härlig stämning. Proffsigt anordnat och tack för en underbar dag!:)

Friendsgruppen.

Skojiga händelser på Smedbergsskolan

Ett riktigt ljushuvud.

Under en matte lektion i B 314 var det några nyfikna elever som såg något intressant utanför fönstret, när de kollat färdigt och lugnt och säkert skulle vända sig om, råkade en elev slå i huvudet i lampan. Lampan ramlade ner, när bandet på lampan tog slut studsade den med en kraftig smäll i luften. Läraren som då hjälpte en elev med ett tal, hörde inte ett skit. Inte en endaste reaktion. Alla i klassrummet satt och gapade och pendlade med blickarna mellan lampan, läraren och eleven som nu kämpar för att få upp lampan igen. Tur för honom att det var ett klurigt tal hon hjälpte till med!

HiHiHi!!!